[youtube https://www.youtube.com/watch?v=szFVcTEZPxI]

L’Espluga s’ha despertat aquest divendres amb la majoria dels llaços grocs i pancartes demanant la llibertat dels presos polítics arrancats. Durant la matinada, diverses persones amb les cares tapades i amb gorres de Pare Noel han sostret els símbols amb pals llargs i escales. Amb un vídeo difós a les xarxes socials el col·lectiu Resistencia Alta Tabarnia ha reivindicat l’acció.

Els individus han desenvolupat l’acció al voltant de la una de la matinada i han recorregut diversos espais del municipi retirant la simbologia groga i algunes de les pancartes i rètols. Ha quedat intacta la façana de l’Ajuntament de l’Espluga i també les plaques dels carrers amb els noms dels presos polítics.

Diversos espluguins els han retret que traguessin els símbols. Tot i això, no hi hauria hagut cap incident entre els dos grups. Finalment, agents dels Mossos d’Esquadra s’han personat al lloc dels fets dissuadint l’acció.