Visita teatralitzada al Museu Comarcal de la Conca de Barberà (Montblanc)

En el marc de la NIT DELS MUSEUS, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà oferirà una visita teatralitzada el dissabte dia 20 de maig de 22 a 24h.

L’activitat tindrà lloc a la seu del mateix Museu (Casal dels Josa) al Carrer Josa, 6 de Montblanc.

Què passa quan arriba la nit a l’antic Casal dels Josa? No heu sentit mai els plors d’una dona desconsolada al redós de Santa Maria?

Tothom sap que els objectes exposats són testimonis de la realitat del passat. El recorregut de la visita, a més de poder reviurela història de la Conca de Barberà, ens ofereix l’oportunitat d’admirar l’impressionant Casal dels Josa, Bé Cultural d’Interès Nacional. Aquest edifici, no sempre va ser un museu. Si no que, al segle XVIII, era la llar d’una de les famílies més poderoses de Montblanc.

Segons diu la llegenda, de nit, pels passadissos i sales, encara es pot sentir el lament de Jerònima Dalmau per haver convertit la seva casa senyorial en un museu.

Jerònima Dalmau era la segona esposa de Pere Joan Josa, qui ordenà construir l’edifici al segle XVIII. La seva descendència es va emparentar amb els Aguiló i una de les seves filles va arribar a ser abadessa del convent de la Serra.

Més info a:

Museu Comarcal de la Conca de Barberà
C/ Josa, 6 – Montblanc 43400 (Tarragona)
Tel. 977 860 349 Ext. 575
info@mccb.cat 

Data

maig 20 2017

Temps

22:00 - 23:55

Tipus

Acte Cultural

Ubicació

Museu Comarcal de la Conca de Barberà
Carrer de la Pedrera, 2, Montblanc
Llista de poblacions

Organitzador

Museu Comarcal de la Conca de Barberà
Telèfon
977862217
Email
info@mccb.cat
Web
http://www.mccb.cat

Deixa un comentari

×Tancar
X